My Tomey-Lotey Followers

Tuesday, March 31

Haroo!

Lama gila aku tak update blog ni. Aku ingat benda ni auto-delete lepas setahun x update; rupanya tidak. Kahkah. Tahun ni dah 2 tahun lebih aku kerja dengan bankbandor. Copy, paste, narrate, gaduh dengan budak team through email, kena sentap balik dengan budak baru; dia kata aku lack communication dengan 'maker'. Fyi, aku 'checker'. Kononnyer. Tetiber. Ok, i refused to elaborate more on my job. Jumaat ni last day aku dengan bankbandor. Banyak knowledge aku gather. Banyak budak comel yang... *eh. I've had enough! Especially with Mak Yong. Mak Yong adalah Team Leader aku yang paling tak senonoh pernah aku kenal. Dia adalah the sole reason aku terpaksa carik opis lain. Why? Let i cecite now ok *hipster much?

Since last year dia melabuhkan punggung besar dia dalam team aku. First day je dia dah bagi -ve vibe. Sumpah! Hantar email, buat huddle, aku time tu naive. I thought the rule is to get the Team Leader to like you. So I did. Buat-buat rajin everyday, dia assign aku additional task, aku terima seadanya. Balik lambat, buat extra, this and that, until the final year assessment. Tiba-tiba aku dapat rating setaraf dengan budak-satu-level-bawah. Apa ni Mak Yong??? Aku ludah muka dia *i wish. Dia kata aku terlalu reserved, tak berusaha untuk tunjuk seniority (kononnya I need to step up my game, tunjuk pandai, ajar bebudak-satu-level-bawah), stayback sampai kul 10pm macam anjing laut dia yang lain, dsb. Kepala bana lu la Mak Yong! No can't do. ThankGod, kawan aku offer kerja baru. Bagaikan menampi padi huma Kak Ani, disorongkan memory pillow, aku pun besar tapak tangan, tong drum aku tadahkan. Syukurlah aku dapat kerja baru. Itu je aku nak cerita. Tapi sebenarnya kesian dengan kawan-kawan lain satu team yang belum dapat kerja baru. Mak Yong makin menjadi-jadi. Marah-marah, oh em ji. Makin teruk dia tu. Ok lah. Malas nak cerita lagi.

Lately ramai kawan-kawan aku dah kawen.

DIY Photobooth. A for effort.
Topek punya perkawenan

Yon kawen.
Best sebab dapat gambar free. Makan free. Nyum nyum


Aku beli motor ada clutch tapi aku tak reti guna; keep on stalling. Luka kat kaki mendapat. Hasil tergahar dekat tempat stand kaki. Mai gad.

Tantek tak dia?
Putus bulu-bulu kaki aku woi



2 minggu lagi aku gi Songkran, mai gad soooooo tak sabar. Doakan selamat pergi, selamat balik.Ujung bulan 4 pergi Jekardah (Jakarta). Again, doakan selamat pergi, selamat balik.


Sekarang ni aku rasa tempat karaoke paling best adalah Diva, kat 1 Shamelin. Best wo! Ada mic stand. Boleh la feeling kau buat konsert, walaupun

Time tgh nyanyi lagu Negaraku.

konon2 efek shadow phuii

Oklah. Time untuk marathon The Good Wife. Currently watching Season 6.



1 comment:

Aisumi Chan Kawa'i said...

welkam bek.. kite pon dah lama xblogging.. ni baru buat kambek.. banyak benda dh tinggal..

Kolam Ikan Encik Eipul